Brand ID osti Fenix Sign Oy:n

Yrityskaupan myötä nämä kaksi yritystä muodostavat yhdessä alan vahvimman toimijan kaupan ketjujen ja visuaalisten brändi-ilmeiden toteuttajana kotimaassa. Kaupan jälkeen Brand ID Groupin liikevaihto on n. 28 M€. Omistus vaihtui 29.4.2021.

”Haasteellisista ajoista huolimatta, Fenix Sign on toteuttanut runsaasti myymälöiden miljööuudistuksia ja tilauskantamme sekä asemamme markkinassa on vahva. Kilpailuetumme ja palvelumme vahvistuvat tämän kaupan myötä edelleen ja jatkossa asiakkaidemme käytössä on entistä laajempi osaaminen ja kattavampi palveluvalikoima”, toteaa Fenix Sign Oy:n toimitusjohtaja Harri Rusanen, joka jatkaa tehtävässään toimitusjohtajana ja osakkaana.

Fenix Sign on yritys, jonka asiakkaita ovat monipuolisesti niin päivittäistavarakaupat kuin yritykset, jotka tarvitsevat myymälöiden miljöö- tai brändinäkyvyyden ratkaisuja. Suurkuvatuotteiden ja brändäys-ratkaisuiden lisäksi Fenix Sign myy ja toteuttaa hyllyjen tilanhallinta-, tuotesuojaus- ja hinnannäyttöratkaisuja. Yritys toimii valtakunnallisesti palvellen asiakkaitaan 56 hengen voimin ja sen päätoimipaikka on Hyvinkäällä ja liikevaihto vuonna 2020 noin 10M€.

Brand ID jatkaa vahvaa kasvuaan

Brand ID:llä on pitkä ja maineikas historia brändäyksen ja kaupan miljööprojektien toteuttajana. ”Kättemme jälki näkyy kaikkialla valtakunnallisesti esim. Nesteen huoltoasemien, monien kauppaketjujen sekä yritysten visuaalisessa ilmeessä, jotka olemme toteuttaneet” ,toteaa Brand ID:n toimitusjohtaja Juha Heljakka. ”Yhdessä Fenix Signin kanssa meillä on toisiamme tukevia vahvuuksia ja synergiahyötyjä asiakkaidemme eduksi. Tukipilarina on varsinkin yhteinen tahtotila ja näkemys hienosta tulevaisuudestamme”, toteaa Heljakka.

Brand ID Group lyhyesti

Brand ID on porilaislähtöinen perheyhtiö, joka valmistaa teollisuuden merkintätuotteita, visuaalisia brändäämisen tuotteita sekä myymälämarkkinoinnin kokonaisratkaisuja ja pahvipakkauksia. Liikevaihto vuonna 2020 oli n. 15 M€ ja Brand ID työllisti 96 henkilöä. Vastuullisuus, kierrätettävät ja ympäristöystävälliset materiaalit sekä ratkaisut ovat toiminnan keskiössä. Yrityksellä on ollut ISO14001 ympäristösertifikaatti vuodesta jo vuodesta 2004.

”Avain kasvuun ja menestykseen on tulevaisuudessakin osaavassa ja sitoutuneessa henkilökunnassamme. Kehitämme ja johdamme toimintaamme Kaizen-periaatteella, jonka avulla olemme saaneet loistavia tuloksia. Kiitos kuuluu kuitenkin sitoutuneelle henkilökunnallemme”, toteaa Brand ID:n toimitusjohtaja Juha Heljakka.

Brand ID Group työllistää yrityskaupan jälkeen noin 150 henkilöä ja sen liikevaihto on noin 28 M€. Brand ID:n päätoimipaikka on Porissa. Muita toimipaikkoja ovat Helsinki, Pirkkala, Jyväskylä ja Hyvinkää.

Kuvassa vas. Vesa Saarinen, Fenix Sign Oy:n hallituksen puheenjohtaja, keskellä Juha Heljakka, Brand ID Group hallituksen puheenjohtaja, oik. Harri Rusanen, Fenix Signin toimitusjohtaja.